Löytöeläinkodin


Mikäli olet kiinnostunut jostakin kissasta, täytäthän esihaastattelulomakkeen, kiitos!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvkmWlWmkq8-oLC4WnGRyZKMyVb05yrT9V3nS9XPiqfOD80g/viewform?usp=sf_link

Jonna ja Elsa


Jonna on noin 5-vuotias ja Elsa noin 2-vuotias.
Jonna on harmaaruskeavalkoinen lyhytkarvainen ja Elsa mustavalkoinen lyhytkarvainen.
Jonna on luonteeltaan utelias ja sosiaalinen. Tykkää hoitamisesta, mutta sylissä ei kumpikaan viihdy (Jonna tulee vain harvoin, jos itse haluaa). Tytöt ovat kovasti herkkujen perään ja Jonna onkin oppinut tekemään myös temppuja niiden eteen. Molemmat tykkäävät leikkiä laserlelulla.

Elsa on vielä hieman arka, mutta tutustuttuaan ja rauhallisessa tilanteessa antaa hoitaa ja pitääkin siitä kovasti. On reipastunut todella paljon siihen verrattuna kuinka arka tullessaan oli. Elsa on luonteeltaan todella kiltti. Monenlaiset hoitotoimenpiteet ovat hoituneet nätisti juuri Elsan lempeän luonteen takia.

Kaverukset ovat etsineet kotiaan jo pidemmän aikaa.
Eivät tule toimeen kaikkien kissojen kanssa, joten ideaalein koti olisi sellainen, jossa tytöt olisivat kahdestaan.
Etsivät yhteistä rauhallista kotia mieluiten Raahen lähistöltä, ei pikkulapsiperheeseen.

Liisu

Liisu on pienikokoinen 13-vuotias naaraskissa. Hän on lyhytkarvainen ja väritykseltään ruskeamustavalkoraidallinen. Liisu saapui löytöeläinkodille omistajan menehtymisen takia. 

Liisu rakastaa ihmisen lähellä olemista ja vaatiikin kovasti hoitoa ja rapsutuksia. Hän osaa olla todella hellyydenkipeä sylivauva. Toisaalta hän on myös hyvin määrätietoinen ja näyttää kyllä tarvittaessa kaapin paikan. Liisu on luonteeltaan myös erityisen toimelias ja vauhdikas tapaus. Vauhdikkuuden takia Liisun kilpirauhasarvot on tutkittu eläinlääkärillä ja kaikki on sillä saralla hyvin.

Liisulla oli saapuessaan löytöeläinkodille munuaisarvot koholla ja niitä on saatu jonkin verran laskettua munuaisruokavaliolla. Munuaisarvoja täytyy kuitenkin jatkossa seurata verikokein ja ruokavalio olisi hyvä pitää munuaisystävällisenä erityisruokavaliona. Liisun kunto yleensä on todella hyvä ja virkeä ikäisekseen.

Pienikokoinen Liisu on suuri annos kissaa, niin lempeydessään kuin luonteikkaisuudessaankin. Hän on todella hurmannut löytöeläinkodin väen. Liisu ei pidä toisista kissoista eikä lapsista. Liisu ei sovi myöskään koirakotiin. Liisu etsii rauhallista kotia ainoana kissana.

Bella

Bella on noin 2-vuotias naaraskissa. Bella on ulkomuodoltaan pienikokoinen. Hänen turkkinsa on lyhyt ja kilpikonna värityksellinen. Bella on suloinen ja kiltti, mutta vielä kovin arka ja pelokas. Saapuessaan löytöeläinkodille Bella pelkäsi todella paljon ihmisotuksia. Kehitystä alkuajoista on jo selkeästi tapahtunut ja nykyään Bella sietääkin hoitajien läsnäoloa paremmin. Bellan olemukseen sopii kuitenkin edelleen sanonta pieni ja pippurinen. Päivän puuhien hiljentyessä Bellakin innostuu jo olemaan esillä ja leikkimään vapautuneesti häkissään. Häntä voisikin kuvata luonteeltaan leikkisäksi. Bella on kiinnostunut toisista kissoista ja tarvitseekin tulevassa kodissaan kissaseuraa.

Nipa

Nipa on ulkomuodoltaan näyttävä, noin 3,5-vuotias naaraskissa. Hänen turkkinsa on kaunis, puolipitkä ja ruskeanmusta värityksellinen. Nipalla on upea puuhkamainen häntä. Vaikka Nipa on luonteeltaan arka ja vetäytyväinen, hän on äärimmäisen kiltti ja mukautuvainen. Hoitotoimenpiteet ovat hoituneet todella helposti Nipan kiltin luonteen ansioista.

Nipa on saapunut löytöeläinkodille yhdessä usean muun kissan kanssa. 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Nipa etsii kuitenkin kotia yksin, ei tule enää oikein muiden kanssa toimeen.

Nipa on ollut oireiden mukaan mycoplasmapositiivinen, on lääkitty tautia vastaan ja testattu sen jälkeen negatiiviseksi.

Metusalem


Metusalem, lempinimeltään Metu/Metukka on noin 15 vuoden ikäinen uroskissa. Hän on lyhytkarvainen ja väritykseltään mustavalkoinen. Korvien päät ovat pakkasessa paleltuneet.
Metu etsii ikiomaa eläkekotiaan, jossa ei olisi pieniä lapsia eikä muita eläimiä.
Usein kärttyisen näköisestä ulkomuodostaan huolimatta papparoinen pitää kyllä hoitamisesta, mutta oman arvonsa tuntevana osaa kertoa kun riittää tai hoitamiskohta on hänestä huono.
Metulla oli saapuessaan löytöeläinkodille munuaisarvot koholla. Munuaisarvoja täytyy kuitenkin jatkossa seurata verikokein ja ruokavalio olisi hyvä pitää munuaisystävällisenä erityisruokavaliona. On saanut myös kerran kuussa Solensia injektion kankeisiin jalkoihinsa. Metu on käynyt 15.11. hammasoperaatiossa, jossa hoidettiin katkenneita kulmahampaita.

Salmiakki

Salmiakki on noin 3 vuotias uroskissa. Hän on kesyyntynyt hurjasti lyhyessä ajassa ja tykkääkin nykyään rapsutuksista, huomiosta ja leikkimisestä. Oli liikkunut löytöpaikalla ainakin vuoden, joskus tälläkin pojalla lienee koti ollut. Tullessaan oli todella arka ja ei näyttänyt ollenkaan kesyyntymisen merkkejä, kastroinnin ja uuteen huoneeseen siirtymisen jälkeen tapahtui nopeasti edistystä. Poju säikkyy edelleen äkkinäisiä liikkeitä. 
Etsii rauhallista kotia Raahesta ja sen lähikunnista.

Freija, Ivar, Thor, Sigrid, Björn
(Ivar varattu)

Pennut ovat arkoja, eivätkä anna vielä koskea ollenkaan. 
Etsivät kotia, jossa olisi reipas kissakaveri, joka rohkaisisi pentua. Ei pikkulapsiperheeseen, pelkäävät vielä ihmisiä kovasti.
Pennut ovat syntyneet arviolta 1.8.2022. 
Etsivät kotia Raahesta ja sen lähikunnista.

Nemo ja Nano


Nemo ja Nano ovat 10 vuotiaita naaraskissoja. Luonteeltaan tytöt ovat kilttejä. 
Nano on kaksikosta rohkeampi, molemmat tykkäävät hoitamisesta. Nanolla on hellyysaggressiota.
Tytöt etsivät yhteistä kotia, ovat samasta pentueesta ja koko elämänsä yhdessä eläneenä kovasti kiintyneet toisiinsa.
Eivät ole tottuneet toisiin kissoihin tai muihin eläimiin.
Etsivät rauhallista kotia Raahen lähettyviltä.

Mona Lisa

Mona Lisa on noin 2 vuotias naaraskissa. 
Luonteeltaan on kiltti, mutta on vielä pelokas ihmisiä kohtaan. 
Tyttö on luultavasti elänyt ulkona ilman ihmistä jo pidemmän aikaa koska oli tullessaan todella arka.
Etsii rauhallista kotia, jossa olisi kiltti kissakaveri, pitää kovasti muista kissoista. 
Ei pikkulapsiperheeseen.
Etsii kotia Raahesta ja sen lähikunnista.

Selma 

Selma on noin 7 vuotias leikattu naaraskissa, luonteeltaan kiltti, hellyydenkipeä ja seurallinen.
Etsii kotia, jossa ei ole muita kissoja, entisessä kodissaan pissaillut muista kissoista aiheutuvan stressin takia vääriin paikkoihin.

Hilla (varattu) 

Hilla on noin 2 vuotias naaraskissa. 
Turkki on puolipitkä ja ruskeamustavalkoinen.
Luonteeltaan tyttö on kiltti, huomiota kaipaava ja leikkisä.
Tulee toimeen joidenkin kissojen kanssa, mutta pärjää yksinkin, enemmän kaipaa ihmisen seuraa.
Hilla etsii rauhallista kotia jossa saisi paljon huomiota, Raahen lähistöltä.

Neiti Kevät

Neiti Kevät on noin 13-vuotias naaraskissa. Neiti on lyhytkarvainen ja turkin väritys on valkopohjainen ruskein, mustin ja harmain merkein. 
Luonteeltaan Neiti Kevät on kiltti sekä rauhallinen, toisinaan innostuu myös leikkimään. Neiti on todella hellyydenkipeä ja rakastaa yli kaiken ihmisen läheisyyttä ja hoivaa. 
Tulee toimeen joidenkin kissojen kanssa, mutta pärjää yksinkin, enemmän kaipaa ihmisen seuraa. 
Neiti Keväältä on poistettu pahalaatuiset maitorauhaskasvaimet ja napatyrä, joista ei löytynyt etäpesäkkeitä, mutta mahdollisuus etäpesäkkeiden syntyyn on olemassa. 
Neiti on menossa vielä hammaskivenpoistoon ja senioriverikokeisiin.
Etsii rauhallista kotia mieluiten Raahen lähettyviltä.