Kun harkitset kissan ostoa


Kun harkitset kissan ostoa Raahen Löytöeläinkodilta, otathan huomioon:

Myymme kissat lakisääteisen 15 vrk karanteenin kuluttua eteenpäin, jos omistaja ei hae eläintään. Kissan asumisaika löytöeläinkodilla on enintään 8 kk. Mikäli kotia ei löydy kyseisen ajan sisällä kissa siirtyy sijaiskotiin etsimään kotia.

Aikuisen kissan hinta on 150 euroa sisältäen madotuksen, rokotuksen, siruttamisen, ja sterilisaation/kastraation. 

10 v tai vanhempi kissa tai vaikeammin kotia löytävä (esim. perussairauden vuoksi) 130e. (sis. leikkaus, sirutus, rokotus ja madotus) 

Pennun hinta, 210 euroa, sisältää sterilisaation/kastraation sijaan 50 euron leikkauspanttimaksun (kun kissan käyttää sterilisaatiossa/kastraatiossa, löytöeläinkoti maksaa leikkauksesta 50 euroa).

Käy tutustumassa talon kissoihin mieluiten useamman kerran ennen ostopäätöstä. Vaikka nettisivullamme on tiedot suurimmasta osasta eläimiä, voi se sopivin vaihtoehto kuitenkin puuttua sieltä tai olla erilainen paikan päällä. On hyvä huomioida myös se, että useat kissat kokevat löytöeläinkodin hyvin stressaavana ympäristönä, joten useiden kissojen luonne voi muuttua stressittömissä kotioloissa.

Hanki kaikki lemmikin tarvitsemat tavarat etukäteen. Emme anna kissaa kotiin, jossa ei ole varauduttu uuteen asukkaaseen.

Kun olet löytänyt uuden perheenjäsenen, Löytöeläinkodin työntekijät haastattelevat sinut. Lisäksi saat vielä pari päivää harkinta-aikaa. Vasta sitten tehdään myyntisopimus kissasta. Jos kyseessä on pieni pentu tai muutoin erityistä hoitoa kaipaava eläin, aika voi olla pidempikin.

Täytäthän esihaastettelulomakkeen, kiitos!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvkmWlWmkq8-oLC4WnGRyZKMyVb05yrT9V3nS9XPiqfOD80g/viewform?usp=sf_link

Pre-interview form in english: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTp_plSb8inJQHU2nHsdXD5SclfStz66Prl_pzIthL5UkloA/viewform


Otathan huomioon, että kissan kotiutuminen voi viedä olosuhteista ja kissasta riippuen jopa useita viikkoja, joten parissa päivässä ei voi vielä tietää, miten kissa tulee sopeutumaan uuteen kotiin. Varsinkin kun kyseessä on löytökissa, voi sen taustalla olla mitä vain. Ethän siis hätäile, jos kissa ei näytäkkään heti parissa päivässä sopeutuvan.


Kissan myynnissä käytämme SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto ry:n tekemää sopimuspohjaa.

Kissat maksetaan aina käteisellä.

Emme myy kissoja ulkokissoiksi. Ulkoilun on tapahduttava valjaissa tai ulkotarhassa.

Jos sinulla on kysyttävää, vastaamme arkisin klo 9:00-15:00 numerosta 0440-737 979. Kuulemme myös mielellämme kisujen uudesta elämästä kodissasi.

Luethan myös 10 kultaista ohjetta lemmikkiä miettivälle.