Sijoituskotitoiminta


Eläimen sijoitusta harkitaan mm. tilanteissa, joissa eläin ei jostain syystä sopeudu löytöeläinkodilla oloon tai se on etsinyt siellä uutta kotia jo pitkän ajan. Joissain tapauksissa sijoituskoti on myös tarpeen eläimen sosiaalistumisen kannalta. Eläimestä ei peritä maksua, koska sen omistusoikeus säilyy löytöeläinkodilla. Sijoitus on aina väliaikainen ja eläimelle etsitään uutta kotia aktiivisesti koko sen sijoitusajan. Halutessaan sijoituskoti voi myöhemmin lunastaa eläimen itselleen.

Eläimen sijoitukseen ottanut sitoutuu hoitamaan sitä saatujen hoito-ohjeiden sekä eläinsuojelulain ja -asetusten mukaan tunnollisesti ja ottamaan yhteyttä eläinlääkäriin ja löytöeläinkotiin heti, jos eläin sairastuu.  Mahdolliset lääkärikulut korvaa löytöeläinkoti.

Kissa pidetään sisäkissana. Eläintä ulkoilutetaan vain valvotusti. Jos eläin katoaa, kuolee, sairastuu tai sitä ei pystytä enää pitämään, on siitä ilmoitettava välittömästi löytöeläinkodille. Jos eläin ei ala sopeutua sijoituskotiin, on se palautettava takaisin löytöeläinkodille (Otathan kuitenkin huomioon, että kissan kotiutuminen voi viedä olosuhteista ja kissasta riippuen jopa useita viikkoja, joten parissa päivässä ei voi vielä välttämättä tietää, miten kissa tulee sopeutumaan kotioloihin. Varsinkin kun kyseessä on löytökissa, voi sen taustalla olla mitä vain. Ethän siis hätäile, jos kissa ei näytäkkään heti parissa päivässä sopeutuvan.). Sijoituskodilla ei ole oikeutta luovuttaa eläintä edelleen eikä lopettaa sitä.

Sijoituskoti voi noutaa ruokaa, kissanhiekkaa, matolääkkeitä yms. löytöeläinkodilta ilmaiseksi. Löytöeläinkoti myös kustantaa kaikki mahdolliset eläinlääkärikulut sijoituksen aikana.