Sijoituskodissa


Mikäli olet kiinnostunut jostakin kissasta, täytäthän esihaastattelulomakkeen, kiitos!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvkmWlWmkq8-oLC4WnGRyZKMyVb05yrT9V3nS9XPiqfOD80g/viewform?usp=sf_link

Taffel ja Tuffe  (etsivät yhteistä kotia sijaiskodissa)


Taffel ja Tuffe ovat keväällä 2020 syntyneet siskokset. Molemmat ovat arkoja, mutta uteliaita ja leikkisiä.
Tuffe on perso ruualle, Taffel taas hieman nirsompi. Neidit etsivät yhteistä kotia, jossa saisivat rauhassa totutella ihmisiin.


Usva (varattu)


Usva on pienikokoinen 6-vuotias naaraskissa.
Hän on lyhytkarvainen ja väritykseltään valkoharmaaruskeamusta.
Luonteeltaan on kiltti sekä tykkää hirveästi hoitamisesta ja tassutteleekin häkissä usein jo valmiina vastaanottamaan rapsutuksia, tyttö on myös kova kehräämään. Meillä ei ole vielä tiedossa tuleeko Usva toimeen muiden kissojen kanssa.

Aimo ja Aune 
(etsivät yhteistä  loppuelämän kotia tai uutta sijaiskotia)
(Varattu)

Aimo annos kissaa! Aimo on noin 4-vuotias harvinaisen komea uros kissa. Hän oli aluksi löytöeläinkodilla ollessaan kovin arka, mutta on kesyyntynyt ja kehittynyt huomattavasti viimeaikoina.

Aimo on ollut yhdessä Aune-kissan kanssa sijoituskodissa yli puoli vuotta ja muutos on ollut huimaa.  Nykyään Aimo kaipaa rutkasti silityksiä ja rapsutuksia ja nauttii ihmisten läheisyydestä täysin rinnoin. Aimo viihtyy yön sängyssä lähettyvillä ja hakeutuukin itsenäisesti ihmisten läheisyyteen. Myös vieraat ihmiset pääsevät nykyään Aimon lähelle.  Leikitettäessä Aimosta kuoriutuu todellinen metsästäjäluonne. Yksin leikkiminen ei kuitenkaan kiinnosta. Sylissä oloon ei vielä ole kiinnostusta.  Aimo on todella nimensä veroinen kissa.

Aune on noin 4-vuotias tyttökissa. Aune ja Aimo saapuivat löytöeläinkodille osana useamman kissan porukkaa. Löytöeläinkodilla ollessaan Aune oli todella arka ja viettikin suurimman osan ajastaan piilossa. Aune reipastui ja kesyyntyi kovasti sijaiskodissa ollessaan. Nykyään Aune ei enää lymyile piilossa. Hän leikkii mielellään etenkin laserlelulla. Aune päästää tutut ihmiset ja luottohenkilöt jo lähelleen ja antaa silittää itseään. Aunen kohdalla on tapahtunut siis suurta edistystä kesyyntymisen ja ihmisolentoihin tottumisen suhteen. Aune on kuitenkin edelleen arka kissa ja tarvitseekin kodin, jossa kärsivällisyydellä ymmärretään ja osataan ottaa huomioon aran kissan olemus ja kotiutuminen. Liian suuri määrä ihmisiä tai muu rauhattomuus pelottaa vielä kovasti. Molemmat ovat erityisen kiintyneitä toisiinsa. Kaksikko etsiikin rauhallista kotia, jossa ei ole muita kissoja, koiria tai pieniä lapsia.
Kaksikko palasi kotia etsimään löytikselle 8.12.22, koska entisen sijaiskodin oma kissa ei tullut Aunen kanssa toimeen.

Aune ja Aimo ovat erottamaton parivaljakko. Kaksikko on etsinyt jo pitkään ikiomaa yhteistä kotiaan. Porukan muut kissat ovat jo kodin löytäneet. Molemmat ovat altistuneet mycoplasmalle, ei ole oireita.

Boris ja Allu (varattu)


Boris ja Allu ovat noin 10 vuoden ikäisiä uroskissoja.
Boris on oranssivalkoinen ja Allu ruskeamustavalkoinen. Pojat saapuivat löytöeläinkodille omistajan menehtymisen vuoksi.
Boris on kaksikosta rohkeampi, tykkää kovasti hoitamisesta. Allu pitää myöskin hoitamisesta, mutta on arempi ja tarvitsee aikaa tutusteluun. Pojat etsivät yhteistä rauhallista kotia, jossa ei olisi lapsia tai koiria. Allulla on ollut joskus virtsakiviä ja pojat syövät virtsatiekuivaruokaa vaivan takia.

Lilja (varattu)

Lilja on noin 1,5-vuotias kaunis naaraskissa. Hän on väritykseltään mustavalkoinen ja turkki on lyhyt. Lilja on pienikokoinen ja todella sievä kissa. Lilja on luonteeltaan arahko, mutta toimelias ja kiinnostunut kaikesta ympärillä olevasta. Liljalla on tapana harrastaa häkin uudelleen sisustamista. Aktiivisena kissana lelut ja sisustus saavat usein kovasti kyytiä. Lilja on saapunut löytöeläinkodille yhdessä usean muun kissan kanssa. Toiveenamme olisikin löytää Liljalle koti, jossa olisi jo valmiiksi kissaseuraa tai Lilja adoptoitaisiin yhdessä toisen kissan kanssa.

Lilja on ollut mycoplasma positiivinen ja hänet on lääkitty tautia vastaan. Oireita ei enää ole.

Holly (varattu)

Holly on noin 1,5-vuotias naaraskissa. Hän turkiltaan on kauniin harmaanvalkoinen ja lyhytkarvainen. Holly on luonteeltaan seikkailunhaluinen ja erityisen utelias. Hän on arahko, mutta hyvin kiinnostunut ympäristöstään, ihmisistä ja toisista kissoista. Holly harrastaa hyvin aktiivisesti itsenäistä askartelua ja toimeliaisuutta muun muassa kiipeilypuita ja häkin sisustusta tuhoten ja järjestellen oman päänsä mukaan.

Holly on saapunut löytöeläinkodille yhdessä usean muun kissan kanssa. Toiveenamme olisikin löytää Hollylle koti, jossa olisi jo valmiiksi kissaseuraa tai Holly adoptoidaan yhdessä toisen kissan kanssa.

Holly on ollut oireiden mukaan mycoplasma positiivinen ja hänet on lääkitty tautia vastaan, oireita ei enää ole.

Pena (varattu)

Pena on noin 3-vuotias komea uroskissa. Penan turkki on lyhyen ja puolipitkän väliltä, väritykseltään mustavalkoinen. Pena on todellinen naistenmies. Päivän touhujen hiljennyttyä alkaa löytiksen tyttökissoja kutsuva naukumiskonsertti. Penan ääni kantautuukin varmasti jokaisen talon asukkaan korviin. Pena on siis hyvin kiinnostunut toisista kissoista. Ihmishahmoja kohtaan Pena on arka, mutta säyseä. Kaksijalkaisten tuijotukset saavat Penan vielä hieman vetäytymään, vaikka molemmin puolinen kiinnostus on selkeä. Pena vaikuttaa hyvin kehityskelpoiselta kesyyntymisen suhteen.

Pena on saapunut löytöeläinkodille yhdessä usean muun kissan kanssa. Toiveenamme olisikin löytää Penalle koti, jossa olisi jo valmiiksi kissaseuraa tai Pena adoptoitaisiin yhdessä toisen kissan kanssa.
Pena tulee toimeen vain naaraskissojen kanssa.

Pena on ollut oireiden mukaan mycoplasma positiivinen ja hänet on lääkitty tautia vastaan, oireita ei enää ole. 

Panda ja Koala

(molemmat varattu)

Pennut ovat arkoja, mutta uteliaita ja leikkisiä. Etsivät kotia, jossa on ennestään kissakaveri tai kahdestaan. Molemmat ovat uroksia. Ovat luovutusiässä 24.12.22, jonka jälkeen luovutus. Pennut etsivät kotia Raahesta ja sen lähikunnista. Myös pentujen emo on tulossa etsimään myöhemmin kotia.