10 kultaista ohjetta lemmikkiä miettivälle


10 kultaista ohjetta lemmikkiä miettivälle:

1. Mieti, miksi olet hankkimassa eläintä. Onko sinulla oikeat perusteet valinnallesi? Jos tahdot seuraa, niin sinulla pitää olla myös aikaa annettavaksi eläimelle.

2. Pohdi, sopiiko lemmikki elämäntilanteeseesi. Varmista, ettei kukaan perheessäsi ole kyseiselle eläimelle allerginen. Vaikka koira ei aiheuttaisi oireita, niin lintu voi aiheuttaa.

3. Hanki luotettavaa tietoa eläinlajista, josta olet kiinnostunut. Ota selvää, minkä ikäiseksi eläin elää. Mieti myös, onko eläin laumaeläin vai yksilöasuja.

4. Sopiiko eläin asuinympäristöösi: onko lähellä esimerkiksi ulkoilutusmahdollisuuksia (mahdollisen ulkoilun täytyy tapahtua valjaissa, ulkotarhassa, parvekkeella tms.) tai miten lemmikki sopeutuu täyteen kalustettuun yksiöösi?

5. Ota selvää, mistä eläimen voi hankkia. Luotettava kasvattaja tai eläinsuojeluyhdistys on hyvä vaihtoehto. "Ilmoita ilmaiseksi" -tyyppisillä lehtien ja internetin palstoilla ilmoittelee moni pentutehtailija.

6. Mieti kustannuspuoli etukäteen: eläimen hankintahinta tarvikkeineen ja ylläpito eläinlääkärikuluineen.

7. Selvitä, millaiset elinolosuhteet eläin tarvitsee. Luo ensin sopiva ympäristö ja hanki kaikki tarvikkeet, ja ota eläin vasta sitten. Muista perusterveydenhuolto - kynsien leikkuu, korvien ja silmien putsaus säännöllisesti.

8. Tarkista, että lähistöllä on eläinlääkäri, joka pystyy hoitamaan eläintä. Tämä on erityisen tärkeää, jos kyseessä on hiukan eksoottisempi lemmikki.

9. Pohdi jo etukäteen, kuka huolehtii lemmikistäsi työ- ja lomamatkoillasi. Lemmikkiä ei voi jättää yksin pitkäksi aikaa!

10. Muista jo eläintä hankkiessasi, että sille pitää pystyä tarjoamaan myös kunniallinen loppu.


Lähde: SEY